Workshop & Cursus

Workshop

Onder begeleiding van een professional op een prachtige locatie maakt u een mooi sieraad van zilver, eventueel in combinatie met parels, edelstenen of andere materialen.

Er zijn vele leuke eigentijdse voorbeelden van sieraden waaruit gekozen kan worden. Op mijn blog en op mijn facebookpagina ziet u enkele impressies van de workshop

Het is ook mogelijk dat de workshop op locatie gegeven wordt, als u een geschikte locatie heeft neem dan gerust contact op.

 

 

Aanbod workshops:

Workshop 1 €80,- per persoon: vanaf 3 personen kunt u een workshop volgen van ca. 3,5 uur.

Workshop 2 €125,- per persoon: vanaf 3 personen kunt u een workshop volgen van ca 7 uur.

Workshop 3 €150,- per persoon : maximaal 2 personen, dit is de individuele workshop van ca. 7 uur.

Workshop 4: Workshop op aanvraag, het budget bepaald dan wat er mogelijk is. Informeert u naar de mogelijkheden.

De workshops zijn inclusief het zilver, koffie, thee, iets lekkers en exclusief parels en edelstenen. De 7-uurs workshop is tevens inclusief een heerlijke lunch.

 

 

Cursus

Basiscursus: In de basiscursus 1 maakt u aan de hand van opdrachten kennis met het ambacht edelsmeden. Tijdens het maken van de opdrachten leert u om te gaan met de gereedschappen en maakt u kennis met de basis technieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer u verder wilt gaan kunt u doorstromen naar de basiscursus 2 of naar de vervolgcursus. De groep bestaat uit maximaal 6 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

Vervolgcursus: Tijdens de vervolgcursus ontwerpt en vervaardigd U een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of U komt zelf met een idee. Er wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat  er in zilver gewerkt wordt.

Aanbod:

Basiscursus 1 of 2: 10 lessen van 2,5 uur  €330,-

Vervolgcursus: 10 lessen van 2,5 uur  €330,-

De cursus is inclusief gebruik van alle in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, onedele metalen , zoals koper, messing en alpaca, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.

De cursus is exclusief zilver, fournituren en edelstenen.