Workshop & Cursus

Workshop

Onder begeleiding van een professional op een prachtige locatie maakt u een mooi sieraad van zilver, eventueel in combinatie met parels, edelstenen of andere materialen.

Er zijn vele leuke eigentijdse voorbeelden van sieraden waaruit gekozen kan worden. Op mijn blog en op mijn facebookpagina ziet u enkele impressies van de workshop

Aanbod workshops vanaf 1 september 2021

Workshop 1 Dit is een dagdeel, ochtend, middag of avond .                                                                                                vanaf 3 personen kunt u een workshop volgen van ca. 3,5 uur €85,00 pp

Workshop 2 Een hele dag  workshop ca 7 uur, vanaf 3 personen €135,00 pp

Workshop 3:  voor 2 personen 3,5 uur €100,00 pp  7,5 uur €200,00 pp

Workshop 4: maatwerk, het budget of andere zaken bepalen de vorm van de workshop.  U kunt met Uw wensen informeren naar de mogelijkheden.

Workshop 5 : iedere eerste zaterdag van de maand is er een inloopworkshop in samenwerking met Harriëtte Pijper van stud3O. Je kunt je opgeven voor de ochtend of de middag en alleen bij voldoende animo gaat deze door. Kosten €85,00  pp

De workshops zijn inclusief het zilver, koffie, thee, iets lekkers en exclusief parels en edelstenen. De 7-uurs workshop is tevens inclusief een heerlijke lunch.

Cursus

Basiscursus: In de basiscursus 1 maakt u aan de hand van opdrachten kennis met het ambacht edelsmeden. Tijdens het maken van de opdrachten leert u om te gaan met de gereedschappen en maakt u kennis met de basis technieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer u verder wilt gaan kunt u doorstromen naar de basiscursus 2 of naar de vervolgcursus. De groep bestaat uit maximaal 8 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

Vervolgcursus: Tijdens de vervolgcursus ontwerpt en vervaardigd U een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of U komt zelf met een idee. Er wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat  er in zilver gewerkt wordt.

Aanbod:

Basiscursus 1 of 2: 10 lessen van 2,5 uur  €330,-

Vervolgcursus: 10 lessen van 2,5 uur  €330,-

De cursus is inclusief gebruik van alle in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, onedele metalen , zoals koper, messing en alpaca, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.

De cursus is exclusief zilver, fournituren en edelstenen.