Workshop & Cursus

Workshop

Onder begeleiding van een professional op een prachtige locatie maakt u een mooi sieraad van zilver, eventueel in combinatie met parels, edelstenen of andere materialen.

Er zijn vele leuke eigentijdse voorbeelden van sieraden waaruit gekozen kan worden. Op mijn instagram account: door_edelsmedenworkshops ziet u enkele impressies van de workshops.

Aanbod workshops vanaf 1 januari 2024

Workshop 1 Dit is een dagdeel, ochtend, middag of avond. Vanaf 3 personen kunt u een workshop volgen van ca. 3,5 uur € 95,00 p.p.

Workshop 2 Een hele dag workshop ca 7 uur, vanaf 3 personen € 150,00 p.p.

Workshop 3: Een individuele workshop voor maximaal 2 personen € 250,00 per dagdeel.

Workshop 4: Maatwerk, (vaak grotere groepen of op lokatie) het budget of andere zaken bepalen de vorm van de workshop. U kunt met Uw wensen informeren naar de mogelijkheden.

Workshop 5 : Soms is er een inloop-workshop van een dagdeel. Je kunt je individueel opgeven voor de ochtend en/of de middag en alleen bij voldoende animo gaat deze door. Kosten € 95,00 p.p. via Facebook en Instagram wordt kenbaar gemaakt wanneer dat is, mail anders gerust om het te vragen.

 

De workshops zijn inclusief het zilver, koffie, thee, iets lekkers en exclusief parels en edelstenen. De 7-uurs workshop is tevens inclusief een heerlijke lunch. 

Cursus

Basiscursus: In de basiscursus 1 maakt u aan de hand van opdrachten kennis met het ambacht edelsmeden. Tijdens het maken van de opdrachten leert u om te gaan met de gereedschappen en maakt u kennis met de basis technieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer u verder wilt gaan kunt u doorstromen naar de basiscursus 2 of naar de vervolgcursus. De groep bestaat uit maximaal 8 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

Vervolgcursus: Tijdens de vervolgcursus ontwerpt en vervaardigd U een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of U komt zelf met een idee. Er wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat er in zilver gewerkt wordt.

Momenteel is de cursus vol.

Aanbod:

Basiscursus 1 of 2: 10 lessen van 2,5 uur €350-

Vervolgcursus: 10 lessen van 2,5 uur €350,-

De cursus is inclusief gebruik van alle in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, onedele metalen , zoals koper, messing en alpaca, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.

De cursus is exclusief zilver, fournituren en edelstenen.