Over

Maartje Trooster

‘Het ongewone niet voor de handliggende; dat is wat ik zoek.’

Door steeds op een onderzoekende manier naar de omgeving te kijken wordt ik geïnspireerd. Vormen uit de natuur, zoals de opbouw van een schelp of de wijze waarop een bloem zich ontvouwt, kunnen een aanleiding vormen voor een ontwerp. Ook een element uit de architectuur, bijvoorbeeld een mooie verbinding of structuur, kunnen het vormgevingsproces in gang zetten. Kenmerkend is daarbij het steeds op een andere, unieke manier toepassen van het materiaal.

Het liefst werk ik met goud. Dit prachtige materiaal laat zich soepel verwerken, van ragfijn filigrain tot stoere architectonische vormen.

Sinds 1990 ontwerp en vervaardig ik sieraden in edelmetaal in kleine series of unieke stukken. In opdracht vermaak ik erfstukken tot een mooi, nieuw juweel.


blog atelier door edelsmeden Maartje trooster

Het atelier

Naast de eigen collectie worden in het atelier ook sieraden in opdracht vervaardigd. Een speciale, vaak emotionele gebeurtenis zoals een huwelijk of geboorte kan een aanleiding zijn om een uniek sieraad te laten ontwerpen.

Het is bijzonder om samen met een klant een proces in te gaan om het eigene van de klant naar boven te halen en tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt .

In het proces wordt vaak gewerkt met schetsen, op papier of driedimensionaal, van koper of messing, waaruit de klant een keuze kan maken. Eventuele veranderingen worden doorgevoerd daar waar dat gewenst is.

En natuurlijk worden er in het atelier ook reparaties en veranderingen aan sieraden uitgevoerd.

Wij informeren U vrijblijvend over de mogelijkheden.


Unieke lokatie

Door Edelsmeden is te vinden in de prachtig onder architectuur gebouwde winkel op de kwekerij van Coen Jansen in Dalfsen. Voor de inrichting is gekozen voor een rustige uitstraling van natuurlijke materialen als glas, hout en hardsteen in wit, grijs en antraciet.


Door staat voor: Door edelsmeden gemaakt, en ook voor D'OR : "van Goud" het meest gebruikte materiaal van de prachtige collectie eigentijdse sieraden.
Maartje Trooster